HOE WORDEN PIZZA'S GEMAAKT ?
Wij konden het allemaal van heel dicht meemaken en wij mochten ook meehelpen.
Want ... wij mochten de pizzeria van Apsara's ouders bezoeken.
Even kort vertellen welke taken je allemaal kan verwachten in een pizzeria.
DEEG MAKEN
Dit gebeurt niet in een kleine kom ! Het deeg wordt gemaakt in een grote keukenrobot. Hierin komen alle ingrediƫnten en dan doet de mixer zijn werk om het deeg te kneden.
In de keukenrobot wordt deeg klaargemaakt voor 60 pizza's.
WAT IS ER SPECIAAL AAN EEN PIZZADOOS ?
-Vanbuiten zie je gewoon karton, maar vanbinnen zit er een laagje aluminium en dit houdt de pizza langer warm.
Ondertussen even voelen of het deeg al klaar is ...
Er moet nog wat olie aan toegevoegd worden.
EN NU IS HET DEEG KLAAR.
Eerst wassen we allemaal onze handen. Daarna voelen we allemaal even aan het deeg.
HET DEEG AFWEGEN.
Op de werktafel staat een weegschaal. De papa van Apsara legt het deeg naast de weegschaal.
Er wordt wat bloem gestrooid op de werktafel en daarna neemt hij kleine stukjes deeg. Hij rolt die tot een bolletje. Dit weegt hij heel nauwkeurig af. Alle bolletjes worden op een plaat gelegd en daarover wordt een natte keukenhanddoek gelegd.
DE OVEN
De oven wordt aangezet. Hij moet eventjes aanliggen tot hij de juiste temperatuur heeft.
DEEG UITROLLEN
Ondertussen worden de bolletjes deeg uitgerold met een deegrol. En helemaal op het laatste gooit de mama het pizzadeeg in de lucht en draait er eens aan.
HET DEEG BELEGGEN
Eerst komt er tomatensaus op de bodem. Deze bodem schuiven we in de oven en wordt eerst eventjes voorgebakken. Daarna laten we hem afkoelen op een rek.
Wij mogen meehelpen met het uitrollen van de deegbolletjes.
Wat een voorraad tomatensaus !
Natuurlijk mag juf ook eens proberen of het lukt om een mooie ronde pizzabodem uit te rollen.
Terug naar onze pizzadoos ...
DOOS PLOOIEN
Apsara laat ons zien hoe je het karton tot een doos plooit.
PIZZA BELEGGEN
Eerst kiezen we uit het buffet vlak voor ons : ajuin, paprika's, ananas, ...
salami, verschillende soorten hesp, verschillende soorten kaas ...
Daarop strooien we heel veel mozarellakaas. En daarna gaat hij terug de oven in.
DUIM OMHOOG VOOR DE LEKKERSTE PIZZA VAN WINGENE 8
PIZZA SNIJDEN
Met een speciaal mes worden de gebakken pizza's in stukjes gesneden.
Wat ruiken ze lekker ... en nu proeven maar. O, neen , nog een beetje wachten, anders verbranden we nog onze tong.
VOORBEREIDEN
Er blijft nog heel wat deeg over. Samen met de papa van Apsara maken we er bolletjes van.
We wegen ze precies af en maken bolletjes voor een 'bambino'. Dat is een pizza voor de kinderen.
En natuurlijk mogen we niet vergeten proeven van de lekkere pizza's.
BEDANKT dat we op bezoek mochten komen naar jullie pizzeria.
Het was een mooie afsluiter van ons thema 'voeding'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten