donderdag 26 november 2015

Filmfeest : Affiche / Filmen

AFFICHES ONTWERPEN MET BART

In de klas hadden we al de affiche van de film big6hero en FC-De kampioenen bekeken.We zagen dat je met tekeningen of foto's kon werken. We ontdekten ook dat de titel van de film erop stond en wie de makers van de film waren.Daarna probeerden we op een A4 blad een voorontwerp te maken.Toen kwam Bart erbij. We wilden onze affiche schilderen op een groter blad. We leerden over lichte en donkere vlakken. We leerden ons blad opdelen in verschillende blokken. We leerden ook schilderen met een sponsje in plaats van met een penseel. Bedankt Bart, voor al deze tips.








LEREN FILMEN MET OPA JOS

Ook opa Jos kwam in de klas. Hij leerde aan de cameramannen hoe je best kan filmen met de camera. We leerden dat de camera best op een statief staat. We leerden kijken wat er allemaal op het kleine schermpje verscheen. En zo leerden we onze camera juist plaatsen om een perfecte opname te doen.
Bedankt opa Jos, voor al deze tips. 

 

woensdag 25 november 2015

Filmdecor schilderen met Bart

Filmdecor schilderen met Bart.

Samen met Bart bekeken we onze ontwerpen van de verschillende flats van de filmpersonages. 
Daarna  hielp Bart ons met het uittekenen van de ruimte op de grote houten panelen.
We gingen op zoek naar de juiste kleuren verf. De verf verdunden we met water, zodat we die goed op de houten panelen konden aanbrengen. Dan kon het schilderen starten. Sommigen konden schilderen met brede borstels, anderen hadden een rolletje ter beschikking en nog anderen gingen aan de slag met een vod. Na een tijdje veranderden de houten borden in kleurrijke decors. Achteraf werden de details nog aangebracht : een houten kast tegen de muur, een flatscreen-televisie, een zetel... Het was een hele namiddag goed doorwerken met leefgroep 5 en leefgroep 6. Maar we zijn erin geslaagd om de meeste decors af te krijgen. Het filmen kan starten !
Bedankt Bart om ons te helpen.












 

Een filmpersonage schminken.


 Een filmpersonage leren schminken ...

Dinsdag kwam Mieke in onze klas op bezoek. Eerst toonde ze ons foto's uit een speciaal boek om te leren grimeren. Je kon zien hoe ze een persoon verouderden, hoe ze een snor en baard aanbrengen, hoe ze een persoon met haar kaal kunnen maken ...
Daarna toonde ze ons hoe je een personage uit een film kunt schminken.
Eerst kies je de basiskleur : een beetje grijswit voor een ouder persoon, een beetje meer kleur voor een jonger persoon en meer bruine tinten voor een persoon uit het buitenland.
Als je een persoon wilt verouderen dan moet je die boos laten kijken. Dan verschijnen er rimpels op zijn voorhoofd en rond zijn kin. Daar trek je met een donkere kleur en een penseel fijne strepen.
Als je een chique dame wil grimeren dan maak je de ogen mooi op. Eerst breng je over heel het oog een lichte kleur oogschaduw aan. Daarna doe je er een donkere kleur op, maar alleen aan de buitenste ooghoek. Met een potlood trek je dan een lijntje juist boven en juist onder de wimpers. Met mascara laat je de wimpers een beetje naar omhoog wippen. Daarna kleur je ook de wenkbrauwen bij met een speciaal potlood om te grimeren. En natuurlijk mag er ook geen blos ontbreken op de wangen.
De persoon uit het buitenland kreeg ook een snor. Die kun je er met nep haar opplakken. Je kan dit ook grimeren met een penseel. Seppe vond dat het nep haar te veel kriebelde en koos voor een getekende snor. Als de persoon helemaal gegrimeerd is, moet je nog met een transparant poeder erover gaan. Dit doe je met een speciale borstel. 
Bedankt Mieke om dit te tonen aan ons. We hebben veel bijgeleerd. 































maandag 23 november 2015

Filmfeest : Bezoek aan Focus/Wtv

FOCUS/Wtv

Wij mochten een bezoek brengen aan Focus/Wtv. Daar konden we zien hoe een nieuwsfilmpje gemaakt wordt. Eerst kwamen we in de redactie. Daar waren veel journalisten aan het werk aan de computer. We zagen op een groot scherm de dagplanning. Davy legde ons ook uit hoe een camera werkt. Daarna gingen we de montagestudio binnen. Daar worden de filmpjes gemonteerd. Dit gebeurt met een speciaal computerprogramma. Daarna kwamen we bij het archief. Daar worden alle vroegere opnames op schijfjes bewaard. We mochten ook even een kijkje nemen in de schminkkamer en in de opnamestudio's van het journaal en van het programma 'Alles goed'.
Het was een leerrijke dag.