woensdag 25 november 2015

Een filmpersonage schminken.


 Een filmpersonage leren schminken ...

Dinsdag kwam Mieke in onze klas op bezoek. Eerst toonde ze ons foto's uit een speciaal boek om te leren grimeren. Je kon zien hoe ze een persoon verouderden, hoe ze een snor en baard aanbrengen, hoe ze een persoon met haar kaal kunnen maken ...
Daarna toonde ze ons hoe je een personage uit een film kunt schminken.
Eerst kies je de basiskleur : een beetje grijswit voor een ouder persoon, een beetje meer kleur voor een jonger persoon en meer bruine tinten voor een persoon uit het buitenland.
Als je een persoon wilt verouderen dan moet je die boos laten kijken. Dan verschijnen er rimpels op zijn voorhoofd en rond zijn kin. Daar trek je met een donkere kleur en een penseel fijne strepen.
Als je een chique dame wil grimeren dan maak je de ogen mooi op. Eerst breng je over heel het oog een lichte kleur oogschaduw aan. Daarna doe je er een donkere kleur op, maar alleen aan de buitenste ooghoek. Met een potlood trek je dan een lijntje juist boven en juist onder de wimpers. Met mascara laat je de wimpers een beetje naar omhoog wippen. Daarna kleur je ook de wenkbrauwen bij met een speciaal potlood om te grimeren. En natuurlijk mag er ook geen blos ontbreken op de wangen.
De persoon uit het buitenland kreeg ook een snor. Die kun je er met nep haar opplakken. Je kan dit ook grimeren met een penseel. Seppe vond dat het nep haar te veel kriebelde en koos voor een getekende snor. Als de persoon helemaal gegrimeerd is, moet je nog met een transparant poeder erover gaan. Dit doe je met een speciale borstel. 
Bedankt Mieke om dit te tonen aan ons. We hebben veel bijgeleerd. 































Geen opmerkingen:

Een reactie posten